Tesla Model Y захоплює Норвегію та збільшує частку ринку електромобілів до 72%

Дата: 25.05.22 image

Tesla почала поставки Model Y в Європу минулого місяця, і вже через тиждень вона стала автомобілем, що найбільше продається в Норвегії.

Це допомогло збільшити продаж електромобілів до 72% ринку - новий рекорд.

Норвегія досягла неймовірних рівнів проникнення електромобілів ринку.

 

Нещодавно повідомляли, що минулого місяця електромобілі займали 64% ринку країни. На той час ми відзначили, як виведення ринку одного нового привабливого електромобіля може мати велике значення.

 

Ми маємо гарний приклад цього, оскільки Tesla Model Y була запущена в Європі минулого місяця. У Норвегію поставки почалися всього за тиждень до кінця місяця, і електричний позашляховик все ж таки зумів стати автомобілем, що найбільше продається в країні.

Згідно з реєстраційними даними, Tesla поставила в країну 1115 автомобілів Model Y.

Другим автомобілем у країні минулого місяця став ще один електричний позашляховик VW ID.4, за яким слідує Tesla Model Model 3. Найбільше вражає те, як це вплинуло на загальну частку ринку електромобілів у країні.

У Норвегії вже найвищий рівень впровадження електромобілів у світі, але модель Y підштовхнула його до нових рекордів – майже 72% для повністю електричних транспортних засобів.

Якщо врахувати гібриди та плагіни, то це понад 92%, а на автомобілі із двигунами внутрішнього згоряння припадає 7,8% ринку.

 

Автомобілі Model Y у Норвегії надійшли з Tesla Gigafactory Shanghai, та може знадобитися ще кілька місяців, щоб прибути ще одна партія.

Це може вплинути на впровадження електромобілів у Норвегії протягом найближчих кількох місяців, але очікується, що ще більше нових моделей електромобілів з'являться на ринку наприкінці цього року, що, ймовірно, знову підштовхне до нових рекордів.