Tesla збирається налагодити випуск нових моделей електромобілів

Дата: 20.07.22 image

У травні цього року компанія Tesla зізналася, що збирається побудувати в Шанхаї ще одне підприємство зі збирання електромобілів, яке зможе випускати 450 тисяч машин на рік, хоча на тому етапі йшлося лише про Model Y та Model 3. Джерела повідомляють, що компанію їм у У перспективі повинні скласти нові моделі електромобілів, але в цілому діяльність Tesla на китайському ринку зіштовхуватиметься з дедалі більшою кількістю труднощів.

 

Видання DigiTimes з посиланням на китайські ЗМІ повідомило, що на конвеєрі другого підприємства Tesla у Шанхаї мають прописатися три нові моделі електромобілів. Існуюче підприємство у цьому місті зараз призупинило свою роботу на два тижні, щоб до кінця місяця розширити щотижневі обсяги випуску машин до 22 тисяч штук. Пауза була потрібна для модернізації виробничих ліній, що дозволяє збільшити обсяги збирання електромобілів. Примітно, що продукція Tesla зараз формує до половини всіх електромобілів, що експортуються з КНР, тому влада країни зацікавлена ​​в розширенні співробітництва з цією компанією.

 

Перспективи збільшення обсягів продажів електромобілів Tesla на китайському ринку, за даними джерел, затьмарюються випадками, що почастішали, обмеження їх пересування територією країни. Навіть побудований компанією центр обробки даних для зберігання інформації, що збирається китайськими електромобілями Tesla на території КНР, не зміг переконати місцеву владу в добропорядності цього автовиробника з точки зору інформаційної безпеки. У результаті електромобілі цієї марки не лише не допускають на території військових об'єктів та урядових установ, а й тимчасово виганяють із місцевості, де планується проведення заходів за участю високопосадовців. Покупцям електромобілів Tesla у Китаї все це навряд чи сподобається, тому частина автовласників може переключитися на продукцію місцевих марок, вважають експерти.

 

Ситуацію посилює конкуренція з боку місцевих виробників електромобілів. Втім, ніщо не заважає Tesla налагодити експорт машин китайського складання у збільшених обсягах, тож актуальності ідея будівництва другого підприємства у Шанхаї не втрачає. У місцевому дослідному центрі ведеться розробка недорогого електромобіля вартістю близько $25 000, він якраз може стати на конвеєр нового підприємства.